Get Adobe Flash player
logo 1
menutop
homebioservices hovrulescontact
menu bottom1
menu bottom2menu bottom3
Bann1Bann2
contact bann3

Ηλεκτροβελονισμός

  • ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ
 
Ο Κλασσικός Βελονισμός

 

acupunctureladyΟ βελονισμός χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και 5000 χρόνια. Οι κινέζοι δεν ανακάλυψαν μόνο την πυρίτιδα, το εμβόλιο κατά της ευλογιάς, το μετάξι και την πυξίδα, αλλά και την τέχνη της φυσικής θεραπείας.

Ο βελονισμός εφαρμόστηκε στην Ευρώπη πολύ αργότερα και επικράτησε περισσότερο στην Γαλλία απ’ όπου σιγά-σιγά κυρίευσε το δυτικό κόσμο.
Παρά την αυστηρή κριτική της κλασικής ιατρικής, ο βελονισμός μαγεύει τους ανθρώπους της Δύσης αν και ο τρόπος σκέψης της Ανατολής τους φαίνεται εντελώς ξένος. Ίσως σ’ αυτό να οφείλεται το γεγονός ότι, παρ’ όλο που η εφαρμογή του βελονισμού έχει μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση των ασθενειών, για την κλασική ιατρική εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο αίνιγμα.

Οι φυσικοί επιστήμονες, οι οποίοι παραδέχονται μόνο τις διαδικασίες που μπορούν να μετρηθούν, προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να εξηγήσουν τον τρόπο δράσης του βελονισμού.
Βελονισμός σημαίνει τρύπημα με βελόνα. Στην αρχή, χρησιμοποιούσαν ως μέσο για το βελονισμό αιχμηρά κομμάτια πέτρας, αργότερα κόκαλα ή μυτερά κομμάτια από ινδοκάλαμο (μπαμπού). Σήμερα, ο βελονιστής χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες από χρυσό, ασήμι, ανοξείδωτο ατσάλι και πλατίνα.

Με τις βελόνες αυτές τρυπά τα σημεία βελονισμού που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα, εισχωρώντας σ’ αυτά από μερικά χιλιοστά έως και πάνω από 10 εκατοστά. Μετά αφήνει τις βελόνες στα επιλεγμένα σημεία βελονισμού για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να δράσουν.

Το διάστημα αυτό είναι τις περισσότερες φορές λίγα λεπτά και σε ορισμένες περιπτώσεις μερικές μέρες. Κατά κανόνα, η επιδερμίδα τρυπιέται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό χρειάζεται να γίνει πολλές φορές μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θεραπείας.

acupunctureΣυχνά, το τσίμπημα γίνεται βαθιά και η βελόνα χρειάζεται να περιστραφεί στο επιλεγμένο σημείο του δέρματος. Γι’ αυτό. Η θεραπεία είναι δύσκολη για έναν αρχάριο βελονιστή, γιατί το σημείο πρέπει να εντοπιστεί με ακρίβεια χιλιοστού. Επιπλέον, υπάρχει πάντα το πρόβλημα της αποστείρωσης. Ο ασθενής νιώθει συχνά κάποια δυσφορία από τις πολλές βελόνες και ενστικτωδώς τις αισθάνεται σαν βίαιη επέμβαση στο σώμα του.

Επίσης, εξαιτίας του τσιμπήματος – επειδή ερεθίζει το νευρικό σύστημα – υπάρχει κίνδυνος να ελευθερωθούν ουσίες φλεγμονής. Επίπλέον, ο βελονιστής χρειάζεται να έχει εξαιρετικές γνώσεις ανατομίας και κατέχει πού καλά τα σημεία που βρίσκονται πίσω από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Τέλος, με τη διαδικασία του τρυπήματος, δηλαδή το τσίμπημα της βελόνας, η ενέργεια στους πόλους του σώματος δεν αυξάνεται όσο με τον ηλεκτροβελονισμό.

Μετρήσεις απέδειξαν ότι η ενέργεια δεν ενισχύεται στους πόλους του σώματος, παρ’ όλο που η συνολική κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται σημαντικά.

  • Ο ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟΣ

Χωρίς δερματικούς ερεθισμούς

 

electro1Ο δρ. Reinhold Voll από το Plochigen ανακάλυψε τον ηλεκτροβελονισμό πριν από 30 και πλέον χρόνια. Από τη λέξη καταλαβαίνουμε ότι η ηλεκτροβελονισμός έχει άμεση σχέση με το βελονισμό. Ο Voll ανακάλυψε μια μέθοδο μέτρησης της ενεργειακής περιεκτικότητας των σημείων του βελονισμού.

Ο κλασικός βελονιστής γνωρίζει ότι η ενέργεια εμφανίζεται άλλοτε σε πλεόνασμα και άλλοτε σε έλλειψη, και χρησιμοποιόντας ανάλογα τις βελόνες του, αυξάνει ή διασκορπίζει την επιπλέον ενέργεια. Για να γνωματεύσει κάποιος για την ενεργειακή κατάσταση ενός σημείου απαιτείται πολύ μεγάλη πείρα.

Ο ηλεκτροβελονισμός προσφέρει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από τον κλασικό βελονισμό. Διαθέτει μια διαδικασία μέτρησης με την οποία η αόρατη ενέργεια γίνεται ορατή έτσι ώστε να μπορεί να μετρηθεί και να καταγραφεί σε ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα.

Ο κλασικός βελονισμός δεν παρέχει βοήθεια όταν οι ασθένειες έχουν οδηγηθεί σε σημαντική απώλεια ζωτικής ενέργειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ηλεκτροβελονισμός είναι σε θέση να ισορροπήσει την απώλεια ενέργειας με επαναφόρτιση. Χρησιμοποιώντας ανάλογα τις συχνότητες και την ένταση του ρεύματος, παρέχεται στον ασθενή ενέργεια μέσω των δύο ηλεκτροδίων. Μετά την εφαρμογή ο ασθενής αισθνεται ανανεωμένος. Η επαναφόρτιση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείου βελονισμού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εφαρμογής αυτής είναι ότι ο ηλεκτροβελονισμός χορηγεί την ακριβή δόση ενέργειας που χρειάζεται ο ασθενής, ή αφαιρει ένα μέρος αυτομάτως. Αντί για βελόνες, ο ηλεκτροβελονιστής χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρόδιο με στρογγυλεμένη απόληξη διαμέτρου 2 χιλιοστών περίπου. Ο ασθενής κρατάει στο χέρι ένα άλλο ηλεκτρόδιο. Το ηλεκτρόδιο του χεριού είναι συνδεδεμένο με τον αρνητικό πόλο της συσκευής, ενώ το άλλο με την στρογγυλεμένη απόληξη συνδέεται με τον θετικό πόλο. Τα σημεία βελονισμού εντοπίζονται με ευκρίνεια λόγω της διαφορετικής αντίδρασής τους στο ηλεκτρόδιο σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του σώματος. Τα σημεία αυτά βρίσκονται μερικά χιλιοστά κάτω από την επιδερμίδα. Έτσι, η μέθοδος αυτή εγγυάται τον ακριβή εντοπισμό των σημείων βελονισμού.

Εκτός από τα κλασικά σημεία βελονισμού, ο ηλεκτροβελονισμός ασχολείται και με μια άλλη σειρά σημείων. Μέσω των κλασικών σημείων και των άλλων, μπορεί να επηρεάσει αποτελεσματικά και άμεσα τα ανάλογα όργανα. Συγχρόνως, μετρά τη συνολική ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού και βοηθά στην εξισορρόπηση της ενέργειας, είτε αυτή βρίσκεται σε έλλειψη, είτε σε πλεόνασμα, π.χ. σε ασθένειες που έχουν σχέση με φλεγμονές.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για δύναμη «ρεζέρβα», αλλά για τη βιοηλεκτρική ζωτική δύναμη που παρέχει το ρεύμα μέσω του ηλεκτροβελονισμού. Η επιπλέον αυτή παροχή ενέργειας ωφελεί πολύ περισσότερο το σώμα από την απλή κατάσταση ισορροπίας και την ισομερώς διαμοιρασμένη ενέργεια μεταξύ των πόλων, γιατί επιστρατεύει αποθέματα που οδηγούν σε αυτοθεραπεία.
Έτσι, προσθέτοντας επιπλέον ρεύμα 10Hz στη βιοενέργεια του ατόμου, συμβάλλουμε μέσω του ηλεκτροχημικού μετασχηματισμού, στο να προστατεύσουμε το άτομο από την «αδρανή ατροφία» (εκφυλισμό των μυών και ελάττωση του όγκου τους). Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την επιπλέον φόρτιση, τρισεκατομμύρια κύτταρα ερεθίζονται ξανά και ανανεώνονται. Ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε κύτταρο στο σώμα μας διαθέτει ένα δυνατό ρεύμα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτοεξισορρόπηση. Ο ηλεκτροβελονισμός δίνει στα κύτταρα το απαιτούμενο ερέθισμα για την εξισορρόπηση του ΡΗ τους, προσφέροντας σε όλο τον οργανισμό ευδιαθεσία και αυξημένη ενεργειακή διάθεση.
Κάθε βιολογικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο σώμα μας, γίνεται λόγω τριών βασικών δυνάμεων:

  • Ηλεκτρισμός
  • Μαγνητισμός
  • Ρασιοενεργειακή (ατομική) δύναμη

 

 
Όταν η συνύπαρξη των δυνάμεων στον ανθρώπινο οργανισμό είναι αρμονική, αυτό συμβάλλει στο σωστό ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, της ροής του αίματος και γενικά σε μια συνολική ικανότητα λειτουργίας του οργανισμού. Όσο λιγότερη είναι η βιοηλεκτρική αυτή δύναμη, τόσο περισσότερο εξασθενεί η ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά καταστάσεις αδυναμίας και ασθένειας.

  • Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Acupuncture2Στη σημερινή εποχή, είναι πολλοί οι άνθρωποι που αισθάνονται κόπωση και ανικανότητα για παραγωγικότητα. Το άγχος της καθημερινότητας τους καταπιέζει, η ρύπανση του περιβάλλοντος με το μονοξείδιο και τα καυσαέρια ανισορροπεί το σώμα και την ψυχή τους.
Κατά συνέπεια, ο ηλεκτροβελονισμός είναι σήμερα αναγκαίος, διότι ενισχύει τα ενεργειακά αποθέματα προλαμβάνοντας τις παθήσεις που εμφανίζονται λόγω της έλλειψης της βιοδύναμης.

Κάθε πόνος είναι μια κραυγή δίψας για ενέργεια. Κατά τη διάρκεια των εφαρμογών στα σημεία βελονισμού, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι απελευθερώνεται ενδορφίνη, μια ουσία που προκαλεί το σταμάτημα του πόνου. Πρόκειται για μόρια πρωτεϊνών με άμεση δράση στο σταμάτημα του πόνου. Εξετάσεις απέδειξαν ότι οι θέσεις των σημείων βελονισμού έχουν μικρότερη δερματική αντίσταση. Έτσι, ο ηλεκτρισμός διοχετεύεται ευκολότερα στο σώμα μέσω αυτών των σημείων απ’ ότι σε άλλα σημεία του σώματος. Χάρη στα πειράματα που έγιναν με ηλεκτρογραφικές φωτογραφίσεις, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι πάνω ακριβώς από το σημείο ενέργειας εμφανίζεται μια λάμψη, η οποία αποτελείται από φορτισμένα κυματίδια, τα ονομαζόμενα ιόντα.

Πεπειραμένοι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται στα συγκεκριμένα σημεία, άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό ρεύμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις «τόνωση» και «εκτόνωση», με άλλα λόγια φόρτιση και αποφόρτιση. Μετά από πληθώρα εξετάσεων και μετρήσεων, διαπιστώθηκε ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι έχουν σήμερα πολύ λίγη ενέργεια, και οι περισσότεροι είναι φορτισμένοι θετικά. Κι ετούτο επειδή τα θετικά στοιχεία του αέρα συναντούνται σήμερα, κυρίως στις πόλεις, σε πλεόνασμα. Η μεγάλη ποσότητα των θετικών ιόντων οφείλεται στις αυξημένες τιμές καυσαερίων, μονοξειδίων κ.λ.π. που υπάρχουν σήμερα στην ατμόσφαιρα. Καθαρό αέρα – με άλλα λόγια αρνητικά ιόντα – βρίσκουμε σήμερα μόνο στα δάση, τη θάλασσα και τα ψηλά βουνά, όπου η βιομηχανία δεν έχει απλώσει τα πλοκάμια της.

Φυσικά ο άνθρωπος χρειάζεται και το θετικό μέρος του ηλεκτρισμού, αλλά σε ελάχιστη δόση. Όταν στο σώμα υπερισχύουν τα αρνητικά ιόντα, νιώθουμε ευδιαθεσία. Αν υποφέρουμε από ημικρανίες, δυνατούς πονοκεφάλους, ανορεξία, τράβηγμα στα κόκαλα και ιδιαίτερα στις αλλαγές του καιρού ή όταν έχει νοτιά, τότε σημαίνει ότι στο σώμα μας υπάρχει σε σταθερή βάση ένα πλεόνασμα θετικών ιόντων. Μόλις φτιάξει ο καιρός, επικρατούν τα αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι ελαφρύτερα και τότε νιώθουμε πιο ελεύθεροι, πιο ενθουσιώδεις, πιο ανάλαφροι.

Στην πραγματικότητα, η όλη τέχνη για να διατηρηθεί κάποιος υγιής, έγκειται στη σταθερή διατήρηση ισορροπίας των ιόντων. Πόσο υγιείς θα ήταν οι άνθρωποι αν στο ξεκίνημα μιας ενόχλησης ζητούσαν αμέσως τη βοήθεια του ηλεκτροβελονισμού! Ας πάρουμε, για παράδειγμα, κάποιον που έχει δυνατούς πονοκεφάλους, ημικρανίες ή νιώθει ανορεξία. Μόλις φορτίσει με τη συσκευή ηλεκρτοβελονισμού Βάλτεμαρ το σημείο LG1 και το σημείο KS9 (το σημείο κάτω από το μεσαίο δάχτυλο που ονομάζεται «η μητέρα της καρδιάς»), θα φέρει σύντομα σε ισορροπία τις δυνάμεις του κατά πάσα πιθανότητα θα απαλλαγεί εντελώς από την τυχόν αδιαθεσία ή την αίσθηση πίεσης. Επομένως, με τις πρώτες ενδείξεις μιας αδιαθεσίας, καλό είναι να επιδιώκουμε να επαναφέρουμε τον εαυτό μας σε ισορροπία και όχι κα περιμένουμε χρόνια ολόκληρα ή να παίρνουμε χάπια, αφήνοντας τον ηλεκτροβελονισμό σαν τελευταία λύση.

Αν όμως υποφέρουμε από πόνους οι οποίοι δεν καταπολεμούνται με τον ηλεκτροβελονισμό, τότε φυσικά οφείλουμε να απευθυνθούμε στο γιατρό μας για να μας εξηγήσει τα αίτια της πάθησής μας.

 
  • ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


pointsΣτη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι ασθενείς δεν πάσχουν από μία μόνο ασθένεια, αλλά από πολλές ταυτόχρονα, και μάλιστα μερικές από αυτές είναι χρόνιες. Στην περίπτωση αυτή, ο ηλεκτροβελονισμός δεν μπορεί να «ανεβάζει»συνεχώς τις τιμές της συνολικής ενέργειας, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις, δηλαδή σωστή διατροφή, αρμονικές σκέψεις και συναισθήματα.

Ο χρήστης της συσκευής ηλεκτροβελονισμού πρέπει να τρέφεται σωστά, με τροφές βιολογικές και δυναμικές – λαχανικά και σιτηρά που έχουν καλλιεργηθεί κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, και χυμούς. Επειδή είναι αδύνατο να βρούμε κρέας από υγιή ζώα, αν κάποιος δεν θέλει να είναι φυτοφάγος μπορεί να συμπεριλάβει στο διαιτολόγιό τους περισσότερα ψάρια. Το λάδι που προέρχεται από τοα ψάρια βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα στις αρτηρίες.

Για να υπάρχει βιοηλεκτρική εξισορρόπηση στον οργανισμό μας, είναι απολύτως απαραίτητο να βρισκόμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας. Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας πρέπει να είναι γεμάτη, χαρούμενη, ελεύθερη και ανάλαφρη. Μόνο όταν έχουμε εσωτερική αρμονία μπορούμε να φτάσουμε σε επίπεδα βαθιάς εσωτερικής χαλάρωσης. Τότε οι μεσημβρινοί – τα κανάλια της ενέργειάς μας – μπορούν να μένουν ανοιχτοί και δεν χρειάζεται να εξισορροπούμε κάθε τόσο την ενέργειά μας με ηλεκτροβελονισμό εξαιτίας ενός άσχημου τρόπου ζωής.


  • ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ

Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να δράσει αποτελεσματικά σε πολλές ασθένειες καταπραΰνοντας τον πόνο και σε ορισμένες είναι η μοναδική βοήθεια. Σε αυτές ανηκουν κυρίως οι χρόνιες παθήσεις (συχνά ασθένειες δεκαετιών), στις οποίες η δυτική ιατρική δεν μπορεί να προσφέρει ικανοποιητική θεραπεία, όπως επίσης και οι ψυχοσωματικές παθήσεις (ενοχλήσεις οργάνων, π.χ. στομαχόπονοι) που προκαλούνται από ψυχολογικά αίτια.

Επίσης, ο ηλεκτροβελονισμός έχει επιτυχή αποτελέσματα στη θεραπεία για την διακοπή την συνήθειας του καπνίσματος, της παχυσαρκίας (αν δεν προέρχεται από κάποια ασθένεια) και στην εξασθένιση της μνήμης.
Δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στην αυτοθεραπεία με τον ηλεκτροβελονισμό όταν πρόκειται για άγνωστη πάθηση, η εικόνα της οποίας δεν έχει ακόμη διαγνωστεί.


  • ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΤΣΑΡΛΣ ΒΑΛΤΕΜΑΡ (Charles Waldemar)


charlsΟ καθηγητής U.P. Knop – γράφει ο Τσαρλς Βάλτεμαρ – ήταν ο πρώτος που εφεύρε την πρώτη συσκευή ηλεκτροβελονισμού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησε κατά βάση αρνητικό ηλεκτρικό ρεύμα με σταθερούς παλμούς. Έτσι, μπορούσαν πλέον να εντοπιστούν και να φορτιστούν χωρίς κανένα πρόβλημα, σημεία που βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα. Το ρεύμα δεν ρέει μόνο στην επιδερμίδα, αλλά εισχωρεί βαθύτερα και ρέει μαζί με τα υγρά στοιχεία του σώματος. Δε συναντάμε βέβαια ηλεκτρολυτικές μεταβολές, όπως γίνεται στην ηλεκτρόλυση. Ωστόσο, ας σημειώσουν οι ενδιαφερόμενοι ότι σε συχνότητες μεταξύ 5 και 20 HZ τα ρεύματα ρέουν περισσότερο προς την αντίσταση της χωρητικότητας παρά προς γαλβανική αντίσταση κι έτσι τα θεραπευτικά αποτελέσματα φαίνονται αμέσως.

Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Φυσικών Θεραπευτικών Μέσων από τους καθηγητές Shute, Ufer και H.Wolf – στο οποίο εργάστηκε και ο Τσαρλς Βάλτεμαρ – συμπεριέλαβαν περίπου 1200 ασθενείς. Οι έρευνες του Βάλτεμαρ έγιναν από το 1978 έως το 1985 και η επιτυχία στην εφαρμογή του ηλεκτροβελονισμού με το δικό του σύστημα έφτασε στο 65% των συνολικών περιπτώσεων.

Το σύστημα Βάλτεμαρ παρέχει μια μέθοδο ηλεκτροβελονισμού εντελώς σπάνια, διότι συνδυάζει δύο τρόπους χρήσης: τον απλό και τον πολλαπλό (θεραπεία, πρόληψη, εξισορρόπηση), χωρίς να παραβλέπονται οι λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται για μια μέθοδο απλής φόρτισης ή αποφόρτισης ενός συγκεκριμένου σημείου ακολουθώντας ένα βιβλίο «συνταγών» βελονισμού, αλλά για συνολική ενεργοποίηση των δυνάμεων αυτοθεραπείας του οργανισμού.  • ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ 10 HERTZ


electroΤι είναι όμως αυτό που οδήγησε το Τσαρλς Βάλτεμαρ να κατασκευάσει μια συσκευή ηλεκτροβελονισμού έτσι ώστε να αποδίδει ενέργεια 10Ηz;

Τα κύματα του εγκεφάλου μετριούνται σε Hertz (Hz=παλμοί ή κύκλοι ανά δευτερόλεπτο) και διακρίνονται σε κύματα Άλφα, Βήτα, Θήτα και Δέλτα. Συνήθως επικρατεί η συχνότητα Βήτα (14 Hz ανά δευτερόλεπτο) και τότε μας διακατέχει ανυπομονησία, διεκδίκηση, έλλειψη ικανοποίησης, νευρικότητα ή ακόμα νοσταλγία και ατολμία.

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση φόβου ή καταπίεσης μεταφερόμαστε στην περιοχή Θήτα, η οποία βρίσκεται στα 4 έως 8Hz. Όταν κοιμόμαστε βαθιά και ήρεμα χαλαρώνουμε και περνάμε στην περιοχή κυμάτων Δέλτα. Ο κύκλος αυτός είναι μικρός και εκτείνεται από ½ έως 6Hz το ανώτερο.

Ας επανέλθουμε στη συχνότητα που βρισκόμαστε συνήθως (8 με 13 Hz). Έχει διαπιστωθεί, μετά από χιλιάδες μετρήσεις, ότι τα 10Hz ακριβώς είναι η πιο υγιεινή συχνότητα για το σώμα μας και αποτελεί τη φυσική βάση για την υγεία μας. Η γη ως πλανήτης πάλλεται στα 10Hz, το ίδιο και τα δέντρα και ο οργανισμός μας.

Έτσι, όταν ο Τσαρλς Βάλτεμαρ κατασκεύασε τους ηλεκτροβελονιστές του, τους ρύθμισε σταθερά στα 10Hz. Υπήρξαν πολλοί ειδικοί που θέλησαν να του αλλάξουν γνώμη και να τον πείσουν να ρυθμίσει τη συσκευή στα 5 έως 50Hz (από τη βαθιά χαλάρωση μέχρι το ντοπάρισμα), αλλά εκείνους τους έδωσε την εξής απάντηση:

 

«Ας το δούμε όπως το αλκοόλ. Ένα με δύο ποτήρια, ίσως και τρίτο, κάνουν καλό, αλλά ένα ολόκληρο μπουκάλι ή ακόμη περισσότερο σίγουρα δε μας κάνει καλό. Γιατί λοιπόν να δώσουμε στο σώμα μας σ

υχνότητες που μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα; Έχει αποδειχθεί ότι το 10Hz με κύματα Άλφα είναι η ιδανική συχνότητα ια τον άνθρωπο. Αν ανέβει το επίπεδο κυμάτων, τότε θα βρεθούμε στην περιοχή Βήτα, στα 14 με 17Hz. Στην περιοχή Βήτα έχουμε συμπτώματα ανυπομονησίας, κούρασης, βαθιάς περίσκεψης, μελαγχολίας και αμβλυμμένης λογικής. Αν βρισκόμαστε στην περιοχή κυμάτων Βήτα, είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε. Στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι μας γεμάτοι ανησυχία. Νιώθουμε να τυλίγει το σώμα μας μια καυτή φλόγα και τελικά κατάκοποι, γεμάτοι φοβίες και άγχη, αποκοιμόμαστε και συχνά βασανιζόμαστε από εφιάλτες».

Σημειώστε κάτι πολύ σημαντικό: Το ρεύμα των 10Hz της συσκευής ηλεκτροβελονισμού δεν οδηγεί το ανθρώπινο σώμα σε κάποια εξαναγκαστική μορφή λειτουργίας, αλλά σε μια εξισορρόπηση όλαν των επί μέρους λειτουργιών του. Σήμερα, η επιστήμε μιλά συνεχώς περί σωστής απήχησης (αντίδρασης) του πυρήνα των κυττάρων. Η διαφορά δυναμικού μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής επιφάνειας στη μεμβράνη κάθε κυττάρου του σώματός μας εκφράζεται ως ηλεκτρικό πεδίο, η τάση του οποίου είναι 70mV (μιλιβόλτ).

Αν σκεφτεί κανείς ότι το πάχος της μεμβράνης είναι 10 χιλιοστά του χιλιοστού και ότι μπορεί να δεχτεί τάση έντασης 70.000 βολτ ανά δευτερόλεπτο, τότε η τάση που δέχεται από τον ηλεκτροβελονιστή δεν είναι κατά κανένα τρόπο υπερβολική. Η μεμβράνη του κυττάρου, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί «χώρος ηλεκτρικών αντιδράσεων», επιτρέπει τη βίαιη είσοδο και μεταφορά του αρνητικά φορτισμένου ρεύματος της συσκευής ηλεκτροβελονισμού στο εσωτερικό του κυττάρου. Αυτά τα 10Hz ρεύματος, λέει ο Βάλτεμαρ, παρέχουν μεγάλη βοήθεια στους περισσότερους ανθρώπους της εποχής μας, οι οποίοι είναι φορτισμένοι θετικά, κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί από πολλούς γιατρούς και φυσιοθεραπευτές (περίπου 12.000 ειδικοί χρησιμοποιούν τη συσκευή σήμερα).